Hot Yoga

Hot Yoga

Wat is HOT Yoga ?

De zaal wordt door middel van infraroodwarmte opgestookt tot zo’n 38 graden.

Hot-yoga is toegankelijk voor iedereen. De warmte bevordert het reinigingsproces van het lichaam ( een body detox)  en zorgt ervoor dat spieren bindweefsel  en gewrichten op een veilige manier opgerekt worden en het stimuleert  de genezing van bestaande blessures.

Hot-yoga is uitdagend en verkwikkend,  het verhoogt het concentratie vermogen, het brengt balans door te ontspannen en los te laten na de houdingen. Na de les voel  niet alleen  je lichaam schoon en verfrist  maar ook je geest.

Waarom Hot-Yoga:

* Helpt bij herstellen van blessures

* Conditie verbetering

* Ontspant lichaam en geest

* Helpt bij versoepelen van gewrichten

* Ontgift en zuivert lichaam

De HOT-yoga bestaat uit een vaste set houdingen,. Elke houding kan worden aangepast aan het niveau van de leerling. Naast de yoga houdingen wordt er aandacht besteed aan ademhaling en ontspanning.

Het is van belang op tijd in de klas te zijn om te wennen aan de warme omgeving.  Zorg er voor dat je voor de klas begint genoeg  water hebt gedronken, het wordt aangeraden tijdens de klas niet te drinken maar pas na het beëindigen  van de serie. Ook is het verstandig niet voor de klas een zware maaltijd te nuttigen. Kleding voor Hot-yoga : het best is yoga kleding aan te trekken die snel weer opdrogen. Op internet kunt u eventueel verschillende sites vinden voor Hot-yoga/pilates kleding. een eigen yoga mat  is verplicht en een grote handdoek van minimaal 180×60 cm om de mat mee te bedekken is een vereiste. Bij de receptie kunt u eventueel  speciale microfiber handdoek huren, tegen een bepaalde prijs.


Info voor deelname aan Hot yoga lessen
Zorg dat u tenminste 5 minuten van te voren aanwezig bent om aan de temperatuur van de zaal te wennen.

Drinken
Omdat je tijdens de HOT lessen veel vocht verliest, is het dus belangrijk dat je veel drinkt. We moeten dagelijks allemaal minstens 2 liter water per dag drinken. We raden je aan om een 1/2 liter (kokos-)water voor de les te drinken. Maar let wel op dat je hierdoor geen opgeblazen gevoel krijgt tijdens de les. Na de les is het ook heel belangrijk om je lichaam weer te laten herstellen van het verlies van vocht door weer (kokos-)water te drinken.

Eten
Het is niet aan te raden om 1 tot 2 uur voor de Hot les een zware maaltijd te eten. Je  HOT work-out zal er onder lijden omdat je lichaam dan bezig is met het verteren van je maaltijd en voor deze vertering heeft het lichaam vocht nodig. Daarnaast geeft een volle maag bij bepaalde oefeningen een onprettig gevoel.

Kleding
Je zal erg veel gaan zweten, dus draag daarom geen loszittende kleding. Draag kleding die snel weer opdroogt: een sportieve top en een kort broekje.

Meenemen

  • 1 groot strand/badlaken (zie voorschrift minimaal 180×60 cm)
  • 1 handdoek om te douchen
  • optioneel: (bad)slippers

Voorschrift  Handdoek voor de Hot pilates/yoga les

Grote bad/strandlaken minimale afmeting 180×60 cm (moet goed over de yoga mat heen passen.) Is uw handdoek te klein dan is er een speciale microfiber HOT yoga/pilates handdoek  te huur  bij de receptie van Fit2000.  Deze speciale handdoek is speciaal ontworpen en passend voor de yoga mat en heeft meer grip en absorbeert meer vocht dan een gewone handdoek .